Terapia de Acupuntura

Acupuntura en infants i adolescents

Acupuntura en infants i adolescents

Per on comencem quant un infant o adolescent mostra, al mateix temps, agressivitat, insomni, nerviosisme extrem i problemes amb l’alimentació? Treballem a nivell emocional (psicoteràpia, psicologia, psiquiatria) o treballem a nivell físic-orgànic (esport, extraescolars, acupuntura…)? Hi ha relació entre les emocions, la conducta i l’estat intern -orgànic- del nen? Hi ha relació entre alimentació i conducta?

Sovint trobem menors amb dificultats amb les relacions, ja sigui a casa o a l’escola. Normalment l’alarma salta quan el nen “no es porta bé”. A vegades és molt més que això, ja que hi ha multitud d’estats emocionals que passen desapercebuts davant els ulls adults. Aquests estats “invisibles”, generen molt malestar en infant que, a més, no pot ni sap verbalitzar allò que sent ni el què li passa. Tindríem dos grans grups:

  • Infants i adolescents diagnosticats per la medicina occidental: Trastorn d’Espectre Autista TEA, TDAH, Trastorn Oposicionista Desafiant TOD, Trastorn Negativista Desafiant TND, Trastorn d’Ansietat, Trastorn de l’Alimentació, Trastorn Obsessiu, Esquizofrènia…
  • Infants i adolescents no diagnosticats per la medicina occidental, però que mostren inestabilitat emocional, dificultats en les relacions i conflictes recurrents, malsons, pors profundes, susceptibilitat a l’enuig…

Els barems de la Medicina Tradicional Xinesa es basen en trobar l’origen del desequilibri a nivell orgànic. Els acupuntors utilitzem el Diagnòstic del Pols i de la Llengua, com a element base que ens mostra l’estat intern de la persona. A grans trets: Ronyó-Bufeta, Fetge-Vesícula Biliar, Cor-Intestí Prim, Melsa-Estómac, Pulmó-Intestí Gros.

A MTX sabem que l’alimentació és un dels factors als que més sensibilitat tenen aquets nois. Sabem també que un organisme desequilibrat, genera una conducta i unes emocions desequilibrades. Per exemple: si el Fetge no està equilibrat, el menor tindrà tics, explosions d’agressivitat, fúria, indignació i fins i tot severa dificultat per a concentrar-se i estar serè. I sabem que si el Fetge està malament, és molt probable que el Ronyó també ho estigui, cosa que generarà picor a la pell, insomni, hiperactivitat, por a socialitzar, timidesa extrema, terrors. És probable també, que la Melsa no estigui en equilibri, cosa que genera obsessions, “manies”, discurs en bucle o disc ratllat…

La Medicina Xinesa i els acupuntors no estem capacitats per a treure la medicació a la persona. Però sí estem capacitats per a acompanyar el seu procés terapèutic a través de l’acupuntura i la fitoteràpia, per a ajudar en la regeneració i recuperació del seu organisme i a que les seves emocions estiguin més serenes. Perquè nodrint determinats òrgans amb plantes xineses, i treballant amb acupuntura per a calmar les explosions, és possible anar a l’arrel del problema.

Fusionem sempre l’acupuntura amb la fitoteràpia xinesa, l’auriculoteràpia i les Flors de Bach. La Medicina Xinesa, aplicada per un professional reconegut per la Societat d’Acupuntors de Catalunya, ofereix resultats molt bons en infants i adolescents, a més de ser una eina totalment segura.

D’acord, vull ajudar el meu fill amb Medicina Xinesa…Què faig?

A Nairem realitzem diferents tipus d’acupuntura, per a oferir-vos el tractament que millor s’adapti a les necessitats emocionals i orgàniques del teu fill. Treballem con Acupuntura Xinesa, Fitoteràpia Xinesa, Acupuntura Coreana SAAM, Acupuntura TUNG i Craneopuntura Yamamoto YNSA. Truca’ns o escriu-nos i t’assessorarem sense compromís.

Sol.licitar informació

Accepto la Política de Privacitat - Més informació