Equilibri mental i lactis; són amics?

Sabies que prendre productes lactis no t’ajudarà a tenir una ment clara? Si els teus fills prenen massa lactis, es possible que pateixin de ment agitada, dificultat per la concentració i fins i tot agressivitat.

Fa més de 3000 anys que la Medicina Tradicional Xinesa sap que el consum de lactis (especialment de vaca) i el sucre blanc, no ajuden a l’equilibri orgànic. En M.T.X la Melsa s’encarrega, entre altres coses, de l’eliminació i transformació de la Humitat (“mocs”), així com de nodrir el Shen (Ment) de prou Xue (Sang), per tal que aquesta pensi i funcioni correctament. D’entre les funcions correctes del Shen, destaquen: el diàleg entenedor, fluid, clar, la fàcil assimilació de conceptes. Segons com ho enfoca la M.T.X, els lactis taponen els orificis de comunicació entre el Cor i la Ment. Una persona amb la ment “obstruïda” per Flema/Humitat, no realitza un discurs coherent i té dificultat en recordar o retenir les coses, pensar amb claredat i el dia a dia amb pragmatisme. Recordem que un Shen agitat afavoreix el Foc de Cor, per tant fàcilment, patirà de son agitat i inquiet, picor de pell o fins i tot explosions de furia constants. És en aquest punt on la medicina occidental disposa de moltes nomenclatures per a les disfuncions mentals. Sovint ens trobem aquest quadre en nens amb severes dificultats sòcio-emocionals o menors diagnosticats amb TEA o TDAH.

La visió de la Medicina Xinesa respecte les malalties mentals, és molt diferent. Nosaltres, els acupuntors, ens basem en tres pilars bàsics per a recuperar l’equilibri mental:

  • Reeducar l’alimentació i hidratació de la persona, adequant-la a les seves necessitats i disfuncions orgàniques, per edat i estació de l’any.
  • Treballar a través de l’acupuntura com a via ràpida per anar calmant la ment i la conducta agitada, regular la fúria i l’insomni, així com la resta d’òrgans que estiguin en desequilibri. Normalment Fetge (causant dels tics), Ronyó, Cor i Pulmó, no estan funcionant bé, a causa del desequilibri a la Melsa. A Nairem som especialistes en els Punts Gui, una estratègia d’acupuntura que regula específicament el que es denominen trastorns mentals. Entre visites d’acupuntura, la persona s’enduu posada auriculoteràpia, amb uns imants/xinxetes especials, enganxats a la orella.
  • Recolzament i potenciació del procés a través de la fitoteràpia xinesa per a eliminar la Flema (Humitat, “confusió”) en el Shen (la Ment i el pensament), així com recuperar i enfortir el sistema digestiu. Des del sistema digestiu  s’alimenta la resta de l’organisme, en totes les seves funcions..
  • A Nairem, a més, abordem la part emocional de la persona, ajudant-la a ser conscient del què sent, a través del treball emocional i de les Flors de Bach/Homeopatia. Tenim una unitat terapèutica especialitzada en fusionar l’equilibri entre la part emocional i la part orgànica del menor.

Fes la prova: deixa per una setmana els productes lactis i el sucre, i valora després com sents el teu descans, la teva digestió, el teu dolor articular, la teva claredat mental. Si coneixes alguna persona, nen o adult, diagnosticat amb alguna patologia mental (TDAH, TEA, Bipolaritat, Esquizofrènia, Ansietat, Fòbies, T.O.C…), recomana-li el cessament o la baixada en la ingesta de productes lactis i sucre. Si vols afavorir l’equilibri mental i conductual dels més petits, demana’ns informació sense compromís. Al nostre curs On Line de Flors de Bach, Camps Energètics i Medicina Xinesa, profunditzem molt en l’alimentació i en com aquesta es relaciona amb les teves emocions, afectant també el teu benestar.

Núria Esther Garcia Yuste

Psicoterapeuta, Acupuntora nº80577 de la Societat d’Acupuntors de Catalunya (SAC) i de la Asociación de Acupuntores de España (AAE)

nuria@nairem.cat   600 235 631   www.nairem.cat