Terapia de Acupuntura

Acupuntura en l’embaràs

Acupuntura en l’embaràs

En què et pot ajudar?

La Medicina Xinesa contempla el “Cel Anterior” i el “Cel Posterior”. El Cel Posterior és la fortalesa del cos, resultat de la respiració, l’ alimentació i la dinàmica vital de la persona, una cop ha nascut. El Cel Anterior és la fortalesa del cos, fruit de la càrrega emocional, orgànica i genètica que portem com a base en la vida. Es genera del semen i de l’òvul, i s’alimenta de l’organisme de la mare durant l’embaràs.

Durant l’embaràs, l’organisme de la mare passa por diferents fases, en els que crea i nodreix els diferents òrgans del fetus. Resulta bàsic anar potenciant l’equilibri orgànic de la mare, ja sigui amb acupuntura com amb fitoteràpia xinesa, de cara a que les possibles mancances orgàniques-emocionals de la mare no  s’estableixin al nadó, i li generin una deficiència de per vida. Això significa, per exemple, que si la mare té una Melsa deficient perquè ha patit males digestions un temps llarg en la seva vida, en el moment en què es creï la Melsa del nadó (setmanes 17 a 20), aquest partirà de la deficiència, la qual cosa pot generar desajustos en la digestió de l’infant. És important la prevenció, per a que quant arribi el moment de creació de l’òrgan que volem millorar, aquest s’hagi recuperat el màxim possible. En el cas de la Melsa, per exemple, podem treballar-la fins la setmana nº 17. Aquestes fases són:

Fins la setmana nº4: El fetus es nodreix del Fetge de la mare, per a crear el seu propi meridià de Fetge i el seu proper Fetge. Això significa que s’està generant major quantitat de sang, per a preparar la nova vida. Les nàusees a inici d’embaràs provenen d’un Fetge que agredeix l’Estómac, i són perfectament eliminables amb acupuntura. El fetge nodreix els ulls, i un bon fetge permet la lliure circulació emocional, sense explosions de ràbia ni acumulació d’emocions. Podríem dir que el fetge s’encarrega de la gestió de vivències i d’atorgar una bona estabilitat emocional.

Setmanes 5-8: El fetus es nodreix de la Vesícula Biliar de la mare, per a crear el seu propi meridià de Vesícula Biliar i la seva propera Vesícula Biliar. La Vesícula Biliar nodreix els tendons i les ungles, per tant, una Vesícula Biliar sana ens ajuda a tenir bona flexibilitat. A nivell emocional, en ella hi resideixen l’autoestima i la capacitat de decisió.

Setmanes 9-12: El fetus es nodreix del Pericardi de la mare, per a crear el seu propi meridià de Pericardi i el seu proper Pericardi. El Pericardi és “el protector del cor”. Aquí s’hi allotgen gran quantitat de traumes emocionals que hagi pogut viure la mare.

Setmanes 13-16: El feus es nodreix del San Jiao de la mare, per a generar el seu propi meridià de San Jiao i el seu propi San Jiao. San Jiao és un “mecanisme” orgànic que s’encarrega de la bona distribució de líquids per les tres “divisions” del cos: Inferior (Ronyons, Intestí Gros, Bufeta, Úter, Genitals), Mitjà (Digestió: Fetge, Estómac, Melsa-Pàncrees), Superior (Pulmó, Cor, Ment). Sovint, si San Jiao no funciona correctament, l’infant pateix d’humitat a la ment, un bloqueig que a nivell occidental està catalogat com a malaltia mental.

Setmanes 17-20: El fetus es nodreix de la Melsa-Pàncrees de la mare, per a generar el seu propi meridià de Melsa-Pàncrees i la seva propera Melsa-Pàncrees. La deficiència de melsa en dones és molt habitual. Menjar aliments crus, freds o lactis en excés debilita la melsa i genera deficiències en la digestió i assimilació de nutrients. A Medicina Xinesa la base de la salut recau en la Melsa i el Ronyó, majoritàriament.

Setmanes 21-24: El fetus es nodreix de l’Estómac de la mare, per a crear el seu propi meridià d’Estómac i el seu proper Estómac. És en aquest moment on acostuma a aparèixer la cremor d’estómac. Això és perquè, si la mare té un estómac en deficiència (Estómac i Melsa-Pàncrees van molt units), l’estómac del fetus no pot crear-se correctament, mentre que desgasta els líquids orgànics de l’estómac de la mare.

Setmanes 25-28: El fetus es nodreix del Pulmó de la mare, per a crear el seu propi meridià de Pulmó i el seu proper Pulmó. El Pulmó està relacionat amb la Pell i és el Mestre del Qi (energia) i del Wei Qi (energia defensiva) de l’organisme. Un bon Pulmó permetrà una bona qualitat en la nutrició oxigenada dels teixits i farà fort l’organisme davant patògens externs. Un pulmó fort evita problemes de pell.

Setmanes 29-32: El fetus es nodreix de l’Intestí Gros de la mare, per a generar el seu propi meridià d’Intestí Gros i el seu proper Intestí Gros. Valorem, doncs, si la mare ha tingut problemes de llarga durada, respecte la defecació (restrenyiment, diarrees, femta pastosa). O fins i tot si hi ha hagut càncer de colon o colon irritable a la família.

Setmanes 33-36: El fetus es nodreix de Ronyó de la mare per a crear el seu propi meridià de Ronyó i el seu proper Ronyó. Tenim el Ronyó Yin (el de l’esquerre), que genera els líquids orgànics per a tot el cos, i el Ronyó Yang (el de la dreta), que sosté el funcionament de tots els òrgans. Al ronyó, a més s’hi allotja el Jing, la substància immaterial de l’essència vital de la persona. El Jing és com el líquid de la bateria d’un cotxe: quant més líquid hi hagi, més durarà la bateria. Quant s’acaba el Jing, la persona mor. Hàbits que esgoten el Jing: haver patit traumes importants a la infantesa, l’excés d’exercici i el desequilibri entre feina i descans… El ronyó nodreix els ossos i les dents, per tant és bàsic recuperar al màxim aquest òrgan.

Setmanes 37-40: El fetus es nodreix de la Bufeta de la mare, per a crear el propi meridià de Bufeta i la seva propera Bufeta. El meridià de Bufeta és el que major recorregut té del cos. Des del dit petit dels peus, passant per la cara posterior de les cames, pujant per les lumbars, recorrent tota l’esquena, arribant al clatell i fins el lacrimal. Està connectat al Sistema Nerviós Central, pel que moltes cervicàlgies provenen d’un sistema nerviós en tensió. A més, la bufeta també es relaciona amb els impactes emocionals que vivim i que ens deixen la suprarenal en alerta constant (insomni).

Mai podem punturar el meridià de Cor ni d’Intestí Prim en una embarassada, ja que aquests òrgans s’encarreguen del “Foc” és a dir, de l’energia necessària per a crear i sostenir la vida que s’està gestant. En cas d’haver problemes en aquests dos òrgans, treballem de manera indirecta, per a equilibrar-los de la millor manera.

És adequada per a totes les dones? És segura? Provoca avortaments?

Funciona amb molt bons resultats, ja sigui en una fecundació tradicional, com en el mètode ROPA, o en fecundació in-vitro. Fusionem sempre l’acupuntura amb la fitoteràpia xinesa, l’auriculoteràpia i les Flors de Bach. Entra en aquest enllaç per veure com funciona l’acupuntura.

Aplicada per un bon professional, reconegut per la Societat d’Acupuntors de Catalunya, és totalment segura i les possibilitats d’avortament a causa de l’acupuntura ben treballada són inexistents.

D’acord, vull iniciar tractament…Què faig?

Si tens dificultats per a quedar-te embarassada, consulta’ns. L’acupuntura Tung és especialment efectiva en aquests casos. Si ja estàs embarassada, estiguis a la setmana que estiguis, podem ajudar-te a millorar el teu organisme, per a que el teu fill gaudeixi d’una bona qualitat emocional i orgànica. A Nairem realitzem diferents tipus d’acupuntura, per a oferir-te el tractament que millor s’adapti a tu. Treballem amb Acupuntura Xinesa, Acupuntura Coreana SAAM, Acupuntura TUNG i Craneopuntura Yamamoto YNSA. Truca’ns o escriu-nos i t’assessorem sense compromís.

Sol.licitar informació

Accepto la Política de Privacitat - Més informació