L’equilibri té 4 ingredients

Què és per a tu el benestar? És menjar “bé” i dormir “bé”? Que no et faci mal res? Estar “tranquil”?  L’equilibri acostuma a ser quelcom perdut, un estat al que moltes persones tracten de retornar-hi. Estem fets per a viure en harmonia, qualitat de vida i energia. No estem fets per a sobreviure estant mig malalts ni per “anar tirant”. Això no és benestar, és supervivència. Sobreviure no és viure.

Darrerament s’associa el concepte de benestar amb l’absència de símptomes o dolor, tant físics com emocionals. A Nairem, una de les coses que més ens preocupa és quan una persona diu sentir-se bé perquè no li fa mal res físic, dorm “bé” i menja “bé”. Ens alarma molt menys una persona que sí té símptomes -qualsevol que sigui- ja que això demostra que una part del seu cos/Ànima encara emet una senyal d’avís.

La salut es recupera en el moment en que no existeixen: estrès emocional, estrès físic, estrès químic ni estrès energètic. Vegem què són:

Estrès emocional: No sempre som conscients de les ferides que duu el nostre cor. Algunes d’elles van haver de ser taponades a corre cuita pet tal de continuar endavant a la vida. Una ferida sense sanar és com una pedra a la teva sabata. Quan tenim pedres a la sabata, caminem intentant compensar el dolor, al temps que se’ns generen noves ferides i no caminem des del nostre centre. Cuántes pedres podríes dur a les teves sabates? Cuántes nafres podries tenir, sense saber-ho? El teu tarannà, fóra igual si no tinguessis nafres? Algunes mostres d’estrès emocional són: ansietat, neguit, nerviosisme, agressivitat, hiperactivitat mental, pors, insomni, addiccions…A Nairem, t’ajudem a recuperar el principi més bàsic del benestar, que comença pel què els xinesos anomenen Shen. L’acupuntura és una excel.lent eina!

Estrès físic: Les emocions “modelen” el moviment físic. Cualsevol caiguda, malaltia, mala postura o dolor a la columna, és la manifestació i somatització del crit de l’Ànima per aturar, reflexionar i curar. Malgrat hi ha persones que no senten dolor físic, ni siguin conscients dels seus hàbits posturals o alimentaris, quelcom no implica manca d’estrès/agressió física, ans el contrari. Algunes mostres d`estrès o agressió física són: dolors d’esquena, dolor de regla, inflor abdominal, diarrees, restrenyiment, intoleràncies alimentàries…

Estrès químic: Una vida sense tòxics és una gran prova de supervivència!. No és impossible, però es tot un repte. Reflexionem sobre els tòxics que sotmeten el nostre cos (perfums, suavitzants de roba, cosmètics, cremes per la pell, ambientadors…). Valorem, de pas, la consciència del respecte a un mateix i en conseqüència a la Terra. Mira al teu voltant i valora quantes substàncies no-naturals conviuen amb tu, incloent els disruptors hormonals dels plàstics que t’envolten, com reflexa aquest reportatge emès a TV3. A l’alimentació hi ha tòxics des dels aliments envasats en plàstic i industrialment processats i refinats, fins el que són sucres blancs, excés de lactis, alcohol, excés de proteïnes animals… Respecte l’entorn, valora la quantitat de productes químics que t’acompanyen: desodorants (que incrusten alumini als teus ossos), netejadors de la llar, medicaments, …

Estrès energètic: És clar que viure sense mòbil és “impossible”! És clar que no podem evitar estar rodejats de wi-fi’s!. Però…t’has aturat a pensar en la lluita constant i defensa a la que es veu sotmès el teu cos per a intentar mantenir la salut energètica, amb tanta agressió externa? Moltes persones no senten cap malestar dormint amb la wif-fi encesa a casa, parlant pel mòbil, estant al costat del microones encès o vivint sota una antena. Allò ideal seria que la connexió entre Ànima i cos estigués tan afinada com per a detectar que aquestes agressions energètiques ens desestabilitzen, de manera que hi puguem posar remei.

Si vols trobar i recuperar els 4 ingredients del teu benestar, demana’ns informació sense compromís!

Al nostre curs On Line de Flors de Bach, Camps Energètics i Medicina Xinesa, de 80 hores, profunditzem molt en les teves emocions, valorant com podrien estar afectant el teu benestar.

Núria Esther Garcia Yuste

Psicoterapeuta, Acupuntora nº80577 de la Societat d’Acupuntors de Catalunya (SAC) y de la Asociación de Acupuntores de España (AAE)

nuria@nairem.cat   600 235 631   www.nairem.cat