Moxibustió Barcelona
Què és?

La moxibustió és l’aplicació de petits cons fets amb la planta artemisa, a determinats punts del cos. Aquests petits cons es cremen, aportant un profund calor terapèutic, que no crema al pacient, ni deixa marca a la seva pell.

L’artemisa és la primera planta que creix després d’un desastre nuclear, molt abans que altres espècies puguin tornar a la vida. A la Xina, l’artemisa té moltes utilitats; se’n fan galetes, pasta, es fa servir en sopes…I també és utilitzada com a element de combustió per a aportar calor a l’organisme. Hi ha diferents maneres d’usar la moxa a consulta: en pur, en cons, en muntanyetes sobre el punt a tractar…Sabies que la teràpia amb moxa és encara més antiga que l’acupuntura? Alguns textos clàssics la situen l’any 2000 aC.

La moxa, com l’acupuntura, pot tractar els més de 360 punts energètics que tenim a l’organisme. Amb l’aplicació de calor, ajuda a relaxar la tensió de la zona i a regular tot el meridià (i corresponent òrgan) a través del qual anem treballant.

Com es fa servir?

La teràpia amb moxa generalment s’aplica quan hi ha insuficiència d’un òrgan o fred intern/extern: formigueig a mans i peus, dificultats digestives (regulem tot el meridià d’Estómac), hiper activitat i neguit mental, insomni, incapacitat per a descansar la ment, acceleració emocional i tensió física…

Resulta especialment agradable sobre tot a les estacions fredes, com l’hivern i la tardor. Equilibra molt bé els canvis de temperatura de la primavera, ajudant l’organisme a regular el seu propi calor intern. A l’estiu podem aplicar moxa sense problema, si més no aquí depèn del bloqueig del pacient, ja que la calor de fora (el Yang/energia de l’estiu) se suma al calor del cos (el Yang/energia de la inflamació o dolor). Haurem de valorar, doncs, l’adequació d’altres tractaments que la Medicina Xinesa ens ofereix.

Complementem el teu tractament de moxibustió amb les diferents eines que la Medicina Tradicional Xinesa va crear per aconseguir la salut complerta: ventoses-cupping, auriculoterapia, acupuntura i si ho desitges, amb Farmacopea Xinesa, homeopatia i/o Flors de Bach.

Fantàstic! Vull iniciar un tractament amb moxa; com ho faig?

Truca’ns o escriu-nos sense compromís i explíca’ns què necessites, així que junts podem valorar com et pot ajudar la moxibustió.

Sol·licitar informació

    Accepto la Política de Privacitat - Més informació