Terapia de Acupuntura

Acupuntura fusionada amb psicoteràpia

Acupuntura fusionada amb psicoteràpia

Innovació terapèutica: acupuntura fusionada amb psicoteràpia. Descobreix els beneficis de la mil·lenària acupuntura, unida als beneficis de la psicoteràpia més actual.

Per què fusionar ambdues coses?

Per a que un procés terapèutic sigui complert, cal que abordi tant la part orgànica-física, com la part psico-emocional de la persona. Aquestes dues parts de la salut són com les nostres cames; les necessitem les dues, per poder caminar bé. A Nairem treballem equilibrant aquestes dues “cames” a través de la fusió, en una mateixa visita, del treball psicoterapèutic (que inclou psicoteràpia i Flors de Bach), juntament al treball de la Medicina Tradicional Xinesa, a través de l’Acupuntura (incloent recomanacions dietètiques, l’auriculoteràpia, la teràpia amb ventoses, la moxibustió i la fitoteràpia xinesa).

Per a què pot servir aquesta fusió d’Acupuntura i Psicoteràpia?

Tots sabem, per exemple, com una situació d’estrès emocional ens pot “tancar” físicament l’estómac. O com un enuig ens pot arribar a dificultar la son. O inclús com la muntanya russa emocional davant la recerca d’un embaràs, alhora, ens pot alterar el ritme menstrual. Aquestes són només algunes mostres de com les nostres emocions governen i afecten, i viceversa, el nostre equilibri orgànic.

Fusionant la tasca psicoterapèutica a la tasca de l’acupuntura, podem abordar el desajust orgànic i els seus orígens/conseqüències emocionals en problemes como l’insomni, l’ansietat, l’estrès, els problemes amb l’alimentació (bulímia, anorèxia, trastorn por afartament) …

És adequada per a totes les edats?

Sí, l’acupuntura fusionada con psicoteràpia s’adapta a totes les edats, incloent infants i adolescents, adults i persones grans. Cada edat requereix d’un enfoc terapèutic diferent, per a garantir una bona sinèrgia pacient-terapeuta. Vint anys a consulta, avalen un treball terapèutic holístic, creant equip amb els meus pacients. Sempre dic que remem els dos en el mateix vaixell, tan sols necessitem remar en la mateixa direcció. I si ho fem bé, arribarem aviat a la destinació.

Com és el funcionament de les visites?

A la primera visita, realitzem un historial complert de la persona, a nivell físic i emocional, tant del moment present com del passat, a nivell d’infantesa,  relació amb els pares i família, relacions personals, fets traumàtics, sexualitat, operacions i malalties, patrons de son, menstruacions, digestions, addiccions, historial familiar de malalties com el càncer, temes cardíacs, renals, alcoholisme, diabetis, ictus, Alzheimer…. Això ens permet dibuixar tot el mapa del recorregut de vida del pacient, cosa que posa sobre la taula el seu estat emocional, psicològic i orgànic. A partir d’aquí, realitzem un Diagnòstic en base a la Medicina Tradicional Xinesa, que inclou la presa del Pols i la revisió de la Llengua. Després, expliquem al pacient l’origen real del què li està succeint, plantejant-li si és un desajust més emocional, més orgànic o més alimentari. Un cop hem exposat aquest diagnòstic, sovint passem ja a treballar, a la primera sessió, amb acupuntura, auriculoteràpia i oferim recomanacions en alimentació i fitoteràpia xinesa, si són necessàries.

Cada quant cal fer visites? Són molt llargs els tractaments?

El cos té tendència, sempre, a trobar l’equilibri per sí mateix. Per això, si fem les coses bé, el procés terapèutic és ràpid. La freqüència de les visites depèn bàsicament de l’estat de la persona i del temps que porti arrossegant la problemàtica. La Medicina Xinesa és ràpida; si el pacient porta 6 anys amb problemes digestius, per exemple, no necessitarem uns altres 6 anys de teràpia. Cal tenir en compte, també, que sovint es fa necessària una reorientació global del tarannà de vida, i doncs, això requereix d’un mínim de compromís i constància, per a poder recuperar l’equilibri el més aviat possible.

Truca’ns o escriu-nos i t’assessorarem sense compromís.

Sol·licitar informació

    Accepto la Política de Privacitat - Més informació