Qui hi viu, dins els meus intestins?

Darrerament se’n parla més, sobre les infeccions per paràsits interns en les persones. Però no sempre és visible una infecció per paràsits, ja que la medicina al·lopàtica tan sols en pot diagnosticar 40 dels 1000 paràsits que viuen dins una persona.

Una manera ràpida de saber si estàs allotjant altres éssers vius en te es, en dejuni, omplir un got d’aigua i escopir-hi dins. Si després de mitja hora o una hora veus que de la saliva en surten uns “fils” en vertical o bé que la saliva va al fons del got, indubtablement tens paràsits al teu sistema digestiu. Una altra manera és veure com és la femta. Aquesta hauria de ser de forma consistent, marró homogeni, sense expulsió de gasos, sense consistència pastosa, i sempre a la mateixa hora del dia (al voltant de les 7 del matí tal com la Medicina Tradicional Xinesa exposa).

De paràsits n’hi ha molts i, sense entrar en el nom científic de cadascun, aquí et mostrem els més habituals:

paràsits intestinals
paràsits intestinals

Paràsits que s’alimenten de carn: sobre tot si la teva alimentació es basa en proteïna animal, especialment si no és d’agricultura ecològica.

Paràsits que s’alimenten de sucre: al teu sistema digestiu hi ha les bactèries “bones” (probiòtics) i les que muten a través de la ingesta de sucres convertint-se en “dolentes” (patògens). Amb el temps, els patògens eliminen els teus probiòtics i “t’obliguen” a menjar més sucre. Per això resulta tan difícil desprendre’s totalment dels sucres. Els patògens deriven en llevats. Tot allò que acaba en “osa” és sucre: sacarosa, fructosa, sucralosa…

Paràsits que s’alimenten de llevats: A la nostra dieta hi ha multitud de llevats (xampinyons, pebrot, fermentats, vins, vinagre, formatge i làctics, pa, salses envasades…). Les persones amb una flora intestinal debilitada són més propenses a tenir intolerància als llevats. D’aquí esdevé el malestar als intestins després d’ingerir algun d’aquests aliments.

Paràsits que estan ja a l’aliment i s’instal·len en tu: El blat de moro és una de les fonts importants a l’hora d’ingerir paràsits. És un cereal que aguanta perfectament llargues temporades en emmagatzematge sense fer-se malbé. En aquest temps creix el fong del blat de moro a través de la microtoxina denominada zearalenona. És important evitar el blat de moro si es té càncer de pulmó, emfisema o qualsevol altre tipus d’afecció pulmonar.

Fixa’t que alguns dels aliments aquí indicats pertanyen, en Medicina Tradicional Xinesa, a la tendència Yang, és a dir, aliments que augmenten el neguit, l’ansietat, l’insomni, el nerviosisme, l’activitat mental…

La presència de paràsits al teu organisme es pot manifestar mitjançant mal de caps, dolor abdominal, predilecció per sucres, cervesa, pa o pastisseria. També amb presència d’acné, gasos, inflor abdominal, irritabilitat i fins i tot amb femta pastosa, dolorosa o desfeta.

Podem ajudar-te a canalitzar la teva alimentació, i a curar el teu organisme a través de la farmacopea xinesa, així com a través de l’acupuntura, de manera que mengis per a viure més temps i amb una major qualitat de vida. T’agradaria oblidar que tens una panxa que et neguiteja tot el dia? Demana’ns informació sense compromís!

Núria Esther Garcia Yuste

Psicoterapeuta, Acupuntora nº80577 de la Societat d’Acupuntors de Catalunya (SAC) i de la Asociación de Acupuntores de España (AAE)

nuria@nairem.cat   600 235 631   www.nairem.cat