Sense ou, sense lactosa, sense gluten… Sense amor a la infantesa

Com ens aniria a tots si ens haguessin alimentat amb amor, autoestima i respecte vers la integritat física i emocional a la infantesa? Com seria ara la nostra salut digestiva? I a tu, et van estimar tant com necessitaves?
La falta d’amor a la infantesa genera sensació de buit, d’ansietat, d’invisibilitat. Com a adults, aquesta carència ens empeny a menjar “malament”, en un intent de taponar la soledat que tant dol. És possible, també, que la sensació de poca vàlua i poca importància respecte el món ens generi, a més, ràbia i ressentiment contra qui ens hauria d’haver alimentat el cor i no en va saber ni en va poder fer-ho prou bé.
Moltes persones adultes conviuen amb un malestar digestiu gairebé constant. Detectem que un 70 % de les dones i un 40 % dels homes se senten amb inflor abdominal, els cau malament a la panxa això, allò o allò altre. Moltes dones pateixen infeccions recurrents per Càndida a nivell vaginal, sense saber que quan la Càndida apareix a nivell vaginal, és perquè tot el tracte digestiu n’està ple. Els símptomes més comuns de Càndida a l’organisme són el cansament constant, les diarrees, la confusió mental, el mal humor gairebé constant i tendència o addicció als aliments dolços.
Adonem-nos de com la pròpia motxilla emocional va somatitzant, modificant i desequilibrant el sistema digestiu. Els aliments que més problemes generen (desperten) són els llevats, el blat, l’ou i el gluten. És important saber que determinades intoleràncies són reversibles, treballant en tres fronts:
1) Identificar el tipus o grup d’aliments que estan forçant i fent malbé -encara més- el sistema digestiu (et proposem visita de Camp Energètic). La Medicina Xinesa és també una bona eina, ja que crea una dieta especial, segons la constitució física i emocional del pacient. En paral·lel, la Medicina Xinesa valora que els lactis, el cereal refinat i els sucres blancs no són bons aliats per a la salut, ja que generen “humitat” o “flegma”, cosa que fa malbé la Melsa, i per tant la digestió encara minva més.
2) Identificar, sentir i anar curant les emocions i ferides que subjauen en allò que el cos crida, recolzant-nos en la psicoteràpia.
3) Ajudar el descans i regeneració orgànica, mitjançant una reorientació nutricional i una tasca directe al cos a través de la Farmacopea Xinesa, l’acupuntural’auriculoteràpia .

Perquè una vida emocionalment plena, amb una alimentació agradable i lliure, sí és possible. Com adults, tenim la oportunitat d’estimar-nos tant com per a escoltar allò que ningú va saber escoltar ni valorar del nostre interior. No és un procés ràpid, no és fàcil, i dol molt, sí. Però, a nivell professional i també a nivell personal, et garanteixo que val la pena, per començar a viure en llibertat.

Al nostre curs de Flors de Bach, Camps Energètics i Medicina Xinesa, de 80 hores, podràs comprendre com les teves 38 emocions es  mostren al teu cos. Truca’ns sense compromís! Podem ajudar-te.

Núria Esther Garcia Yuste

Psicoterapeuta, Acupuntora nº80577 de la Societat d’Acupuntors de Catalunya (SAC) i de la Asociación de Acupuntores de España (AAE)

nuria@nairem.cat   600 235 631   www.nairem.cat