Soledat o aïllament? Surt del teu castell

T’has aturat algun cop a sentir, físicament, la somatització de les teves emocions? Què sents al teu cos quan sents angoixa? Perquè, després d’un enuig, et fa mal el cap?

Comencem per explicar què és un Camp Energètic. És la somatizació energètica d’una emoció. Això significa que les emocions tenen una forma, un color, una manera de moure’s, i que son al nostre cos, també a nivell energètic. Un exemple seria quan tenim tanta por que ens queden clavats al lloc, com aterroritzats, immòbils. Això és perquè el terror (Rock Rose, en Flors de Bach) té un Camp Energètic que fragmenta i congela la nostra energia. En Medicina Tradicional Xinesa, sabem que la por s’allotja als ronyons. Des del terror podem arribar a tenir problemes als ronyons o a les articulacions, ja que el líquid sinovial queda “congelat”. És important saber que les conseqüències de les emocions a vegades no son immediates: no sento terror avui i demà tinc problemes renals.

Aleshores, la Camp Energètic és el conjunt d’emocions i camps energètics que sent-emet una persona. Aquest conjunt d’emocions i cams energètics la modelen i la fan funcionar d’una o altra manera, menjar d’una o altra manera, enfadar-se d’una o altra manera, tenir sexe d’una o altra manera.

El conjunt emocionals més comú en adults, seria: soledat, baixa autoestima, por, nostàlgia, necessitat de protecció, necessitat d’aïllament, ràbia, ressentiment, control-repressió de les emocions, angoixa i com a darrera estació: la depressió. Potser, doncs, des de fora només es veu una persona retreta, callada, en el seu món. Per això és important comprendre què duu dins.

Davant de tot, la psicoteràpia i les Flors de Bach passen per no jutjar mai el pacient i comprendre què necessita. De ben segur no vol tornar-ho a passar malament. Des del buit, o la carença emocional, passem a l’aïllament. Es com si diguéssim: com que em sento tan sol, ara em blindo al món per protegir-me de ser més vulnerable a l’abandó. En fases, l’abandó es la primera. L’aïllament és la darrera fase que experimenta una persona. Veiem doncs, què hi ha entremig:

L’abandó o buit és la Flor de Bach Heather. Si ho sentim, és com un buit al mig del pit, com si res ni ningú ens “omplís”. Fixa’t que energèticament hi ha com una bossa buida al pit, sense fons i de color gris, de la qual sorgeixen uns canals que intenten aspirar quelcom que hi hagi al voltant (atenció de les persones, menjar, comprar, beure, fumar…). Les persones tenim molts mecanismes per esmorteir temporalment la buidor.

I si parlem de buit, parlem de baixa autoestima, és el peix que es mossega la cua. No m’he sentit estimat, per tant, no sóc valuós i no sóc important. Aquí doncs tenim el Camp Energètic de Larch, que se situa per darrere el cos físic i és més petit que aquest. És curiosa la frase que diem quan no ens sentim prou valuosos o capaços d’alguna cosa: “això em va gran”. L’autoestima, segons el Mestre Maciocia de MTX, afecta la Vessícula Biliar.

El fet que ens hàgim sentit sols i poc estimats en alguna ocasió, sobre tot a la infantesa, que són els fonaments de la nostra existència, ens genera por (Mimulus). El Camp Energètic de Mimulus, mostra com l’energia de la persona està amagada al darrere, com un infant que te por de sortir d’una habitació i s’amaga darrere la porta.

Pot passar que trobem a faltar el passat, on sí ens sentíem estimats i enyorem aleshores. Sorgeix aquí el Camp Energètic de Honeysuckle (que afecta al funcionament de la Melsa), amb una sèrie de bosses energètiques (els records del passat) agafats amb unes cordes i mal nodrint el present (Chakres, Melsa…). Tal com les amarres d’un antic vaixell que no navega a la mar.

El què passa és que refugiar-se a la nostàlgia pot no ser prou com per esmorteir el dolor de la buidor, així que ens col.loquem dins una bombolla de vidre: l’aïllament de Water Violet.

Contràriament al què sembla, viure així ens pot fer sentir ràbia (Holly), però mai de la vida la mostrarem a l’exterior perquè sabem que si hi fem, la gent s’anirà del nostre costat, augmentant el buit. Així que ens posem la màscara de ser amable (Agrimony).

És clar, què passa amb la ràbia que em guardo? que es converteix en ressentiment, i afecta el Fetge. La ràbia era la lava del volcà i el ressentiment (Willow, en Flors de Bach), és la lava freda, però ja negra i endurida. Comencem a viure en l’amargor. Els italians diuen  “Fai il fígado amargo”, o sigui: fer-se amarg el fetge.

No és que desaparegui la ràbia i només hi hagi ressentiment, és que hi ha ambdues emocions. A nivell social, es valora menys a les persones que mostren agressivitat, malauradament tots ho sabem. El que fem doncs és engegar la maquinària del control (que afecta el Pulmó), a través de Cherry Plum. El control, però, és com una olla exprés: quan més vols controlar, més se’t descontrola i més a prop ets d’explotar.

Uf!…quantes emocions dins, oi? El resultat d’aquesta troca és, naturalment, l’angoixa (Sweet Chestnut). L’angoixa és un senyal inequívoc de que quelcom va malament dins nostre. És el pilot encès al comandament d’un cotxe que indica quelcom malmès.

Si no fem cas a la llumeta (l’angoixa), podem arribar a la depressió (Mustard, en Flors de Bach). Dins la depressió ja no hi ha emocions, és tot fosc, “tranquil”. És la manera que té l’organisme de claudicar davant  tanta pressió emocional i orgànica. El Camp Energètic de Mustard es va encongint, ennegrint i va caient a terra.

Per això, la darrera capa que duen a sobre és la de la depressió, que és el que tothom veu. Darrere una persona callada, sempre hi ha algú que pateix, mai hem de jutjar ningú.

Vols conèixer els 38 Camps Energètics de les persones? Troba’ls al llibre “Campos Energéticos y Flores de Bach

Vols conèixer els teus Camps Energètics? Demana’ns una visita de Camp Energètic

Vols aprendre a percebre els Camps Energètics? Inscriu-te al Curs de Flors de Bach, Camps Energètics i Medicina Xinesa, que iniciem cada octubre.

Núria Esther Garcia Yuste

Psicoterapeuta, acupuntora reconeguda per la Societat d’Acupuntors de Catalunya

nuria@nairem.cat   600 235 631   www.nairem.cat  C/Robí 26, Barcelona