Ventoses Cupping Barcelona
Què és?

La teràpia amb ventoses o cupping es basa en l’aplicació d’uns gots especials de vidre o de plàstic mèdic, creant un buit i succionant una zona determinada del cos, per alleujar i resoldre dolor i contractures. És una excel·lent eina per a desbloquejar la musculatura, ja que en Medicina Xinesa el dolor és la unió entre estancament de Sang -Xue- i estancament d’ Energia -Qi- .

Com funciona?

Els medicaments antiinflamatoris, per exemple, funcionen perquè fan que la sang sigui més líquida i en conseqüència l’estancament de sang comenci a fluir. Però no podem estar prenent antiinflamatoris tota la vida; hem de trobar l’origen de l’acumulació de sang-energia-calor a la zona. Per a la teràpia amb ventoses, les col.loquem a la zona a tractar i a partir d’aqui podem moure-les d’una determinada manera o bé deixar-les quietes per tal que facin la seva tasca, alliberant l’estancament i per tant alleujant el dolor, en afavorir la microcirculació energètica de de sang de l’organisme.

Quins beneficis té?

Amb l’aplicació de ventoses, tant estàtiques com en moviment, aconseguim:

  • Eliminar contractures, tonificant articulacions, fàscies i musculatura.
  • Augmentar el calci en sang.
  • Regenerar les defenses i estimular el metabolisme.
  • Disminuïr mal de caps, regular la tensió, eliminar dolors cervicals.
  • Afavorir la digestió, en treballar a la zona dorsal de l’esquena.

Quan apliquem ventoses?

En cas de contractures d’esquena, hombro congelat, dolors i contractura cervical, agulletes a les cames, tensió cervical. Podem aplicar ventoses a bona part del cos. La Medicina Xinesa divideix l’esquena en tres parts: superior-emocional, mitjana-digestiva, inferior-energia vital. Hi ha diferents tècniques per a aplicar les ventoses a l’esquena; una d’elles és aplicar-les al llarg del meridià de Bufeta (punts Shu, en M.T.X., que connecten directament amb tots i cadascun del òrgans). En ocasions poden deixar petites marques (que desapareixen en 24-48h) i precisament el color d’aquestes marques aporten informació al terapeuta per a valorar l’estat general del pacient, així com el diagnòstic de las áreas emocional, digestiva i d’energia vital.

Es poden aplicar a tothom?

No ho recomanem en cas de nadons, però sí en infants amb contractures a l’esquena. En adults és molt bona eina, si bé en persones grans la teràpia amb ventoses gairebé no es treballa. La teràpia amb ventoses generalment s’aplica quan hi ha excés: excés de dolor, excés de pensaments, excés de tensió a l’esquena, excés d’estrès…És per això que tant en persoeas amb tendència a la deficiència d’ algún òrgan, per exemple, amb sensació de fred constant, les ventoses no serien adequades, pero sí la Moxibustió.

Oh, genial, perquè vull alleujar el meu mal d’esquena! Com començem?

Truca’ns o escriu-nos sense compromis i explica’ns què necessites, així que valorem com et pot ajudar la teràpia amb ventoses.

 

Sol·licitar informació

    Accepto la Política de Privacitat - Més informació