Ventoses Cupping Barcelona

Ventoses

Ventoses

La teràpia amb ventoses o cupping és una excel·lent eina per a desbloquejar la musculatura. Partim de la base que hi ha dolor, existeix un estancament de sang-energia-calor a la zona. Els medicaments antiinflamatoris, per exemple, funcionen perquè fan que la sang sigui més líquida i en conseqüència l’estancament de sang comenci a fluir. Però no podem estar prenent antiinflamatoris tota la vida; hem de trobar l’origen de l’acumulació de sang-energia-calor a la zona.

Podem aplicar ventoses a bona part del cos. La Medicina Xinesa divideix l’esquena en tres parts: superior-emocional, mitjana-digestiva, inferior-energia vital. Hi ha diferents tècniques per a aplicar les ventoses a l’esquena; una d’elles és aplicar-les al llarg del meridià de Bufeta (punts Shu, que connecten directament amb tots i cadascun del òrgans). Això ens serveix tant per a diagnòstic com per a tractament. La marca (que desapareix en 24-48h) que deixa cada ventosa a cada punt dóna informació al terapeuta per a valorar l’estat general del pacient, així com el diagnòstic global a les àrees emocional, digestiva i d’energia vital. En ocasions podem, després, acabar de treballar la zona amb massatge Keng Rak  i recomanacions respecte l’alimentació, o estratègia terapèutica a seguir.

És possible, també, aplicar ventoses de manera puntual, en una localització concreta del cos, ja sigui per a desbloquejar contractures com per afavorir la circulació energètica i de sang a l’organisme. Aquí normalment mobilitzem específicament les ventoses, és a dir, no les deixem fixes per un determinat temps. Això és útil, per exemple, en casos de retenció de líquids o cel·lulitis.

Aplicant ventoses en la zona digestiva, ajudem el Fetge-Vesícula Biliar i Estómac-Melsa-Pàncrees a la tasca digestiva. Quan aquests Sistemes d’Òrgans no funcionen bé, patim inflor abdominal, sensació de cames cansades, confusió mental o necessitat intensa de dormir després de dinar a migdia.

La teràpia amb ventoses generalment s’aplica quan hi ha excés: excés de dolor, excés de pensaments, excés de tensió a l’esquena, excés de pesadesa a l’estómac…. Per tant, en persones amb tendència a la deficiència d’algun òrgan, per exemple, amb sensació de fred constant, les ventoses, a priori,  no serien adequades, però sí el treball amb moxa, la Moxibustió.

En què et pot ajudar?

Dolor i contractures puntuals o antigues en el temps, dolor d’espatlla, dolor lumbar, tensió a la part alta de l’esquena/trapezi. Males digestions, dificultats en l’absorció de nutrients (femta pastosa), inflor i pesadesa abdominal, somnolència després de menjar. Dolor a les cames, pesadesa o formigueig de peus i mans, peus freds.

Complementem el teu tractament de moxibustió amb les diferents eines que la Medicina Tradicional Xinesa va crear per aconseguir la salut complerta: acupuntura, auriculoterapia, moxibustió, massatge Keng Rak i Bok Bu, i si ho desitges, amb Farmacopea Xinesa, homeopatia i/o Flors de Bach.

Teràpia

Terapias

Cos

Acupuntura

Moxibustió

Ventoses

Gua Sha, massatge Keng Rak i Bok Bu

Auriculoteràpia

Reflexologia

Ment i emocions

Psicoteràpia Infantil

Psicoteràpia Adults

Diagnòstic Emocional Energètic