Vull curar la meva fibromiàlgia

Hi ha una relació directa entre allò que sentim i la manera com ens alimentem. Cal tenir molt bona autoestima, per a oferir-se a un mateix una bona alimentació. El què succeeix és que, sovint tenim una llunyana sensació de buit al nostre interior, que ens empeny a menjar ràpid, “malament” o “qualsevol cosa perquè ens fa mandra cuinar per nosaltres sols”. També és possible, que, malgrat alimentar-nos molt bé, patim dificultats digestives o inclús un cansament que no acaba de marxar.

Segur que has n’llegit molt, del Síndrome de Fatiga Crònica i de la Fibromiàlgia. Aquí volem ajudar-te de manera pràctica i també des del cor. Per la nostra formació i experiència professional, aquestes dues malalties són la conseqüència d’una sèrie de factors:

Alimentació: Sucres refinats, làctics i cereal refinat impliquen una saturació i col·lapse del fetge i la melsa, afectant profundament el sistema digestiu. Menjant així, estem elevant el nivell d’histamina (flegma, mocs. “Tan” en Medicina Tradicional Xinesa) de l’organisme, tant en pulmons com en sistema digestiu. I és que la flegma pot ser també als intestins i generar femta pastosa; Amb fetma pastosa, no assimilem nutrients. Això significa que el Sistema Melsa no por realitzar la seva funció de contenció, cosa que afecta el Sistema Ronyó, qui no pot aleshores, generar Yin (calma, tranquilitat, serenor). Així es generar un funcionament cerebral en acceleració constant, a través de pensaments repetitius/obsessius, cosa que pot causar insomni. De la dificultat per a descansar correctament, ens falta energia, i sant tornem-hi. El sucre refinat ajuden a que la flora digestiva muti de bactèria (beneficiosa) a fong (perjudicial). Una clara mostra d’aquest desequilibri són les infeccions recurrents por Càndida. De fet, quan una dona pateix infecció per Càndida, significa que el desequilibri ja ha ocupat totalment el sistema digestiu i avança cap el Ph de la vagina. Amb el sistema digestiu desequilibrat, estem fent malbé el major centre de recollida energètica del cos. Fixem-nos que són aliments que s’acostumen a consumir en estats emocionals caracteritzats per ansietat, angoixa, depressió, tristesa…cosa que dificulta encara més la presa de consciència del mal que ens fem. A Nairem ens basem en la dieta segons els 5 Elements de la Medicina Tradicional Xinesa, ajustant la teva dieta al què el teu cos necessita en aquest moment de la vida i en aquesta època de l’any en concret.

Emocions: Treballant amb pacients diagnosticades de Fibromàlgia i de Fatiga Crònica, cal que valorem quines emocions jauen a l’inconscient. És possible que existeixi bona part d’ansietat i també de soledat. En paral·lel, és possible que existeixi ràbia que mai ha estat expressada, convertint-se així en ressentiment. Entrem aquí en un complex bucle, ja que la sensació d’estar sotmesa a un cansament infinit i ser-ne’n la víctima, és tan real com la capacitat de la pròpia persona de revertir el procés amb l’ajut d’un bon professional de la psicoteràpia que conegui i treballi a totes les cares del prisma. En Medicina Xinesa sabem que cada emoció s’allotja dins un òrgan. 

Organisme: No hi ha dubte que molts dels òrgans estan desequilibrats i que és necessària una tasca directe sobre el cos. És possible que el fetge, la melsa, l’estómac, l’intestí prim i el gruixut estiguin treballant de manera desajustada. Eines com l’acupuntura xinesa, l’acupuntura coreana i l’auriculoteràpia poden ajudar-te a complementar el teu procés terapèutic, dispersant els òrgans en excés de funcionament i tonificant els òrgans en deficiència.

Aquests tres fronts són igual d’importants i cal que siguin ser abordats i treballats com un conjunt, perquè les persones no som només emocions, només cos o només ment.

Mitjançant la visita de Camp Energètic podem obtenir un mapa global de les emocions que van originar la teva fibromiàlgia o la teva fatiga crònica. Al mateix temps, t’assessorem a nivell físic, nutricional i psicoterapèutic per tal de revertir la malaltia que atura la teva vida.

D’això, i de molt més sobre l’origen emocional de la malaltia física, en parlem al nostre curs de Flors de Bach, Camps Energètics i Medicina Xinesa, de 80 hores.

T’agradaria curar les teves ferides, per tal que les teves digestions siguin òptimes? Truca’ns i sol·licita’ns informació sense compromís! T’oferim la possibilitat d’iniciar un procés de teràpia -potenciada amb Medicina Xinesa i auriculoteràpia,  Flors de Bach o homeopatia,  així com tota la nostra professionalitat, amor i compromís amb el teu present i futur emocional.

Núria Esther Garcia Yuste

Psicoterapeuta, acupuntora reconeguda per la Societat d’Acupuntors de Catalunya

nuria@nairem.cat   600 235 631   www.nairem.cat  C/Robí 26, Barcelona